marți, 5 iunie 2012

Cum fac bani copii din SUA

Americanii fac bani din orice, chiar daca munca necesita efort fizic si nu promite venituri prea mari. Pe buna dreptate, deoarece visele cresc din miscare, dar nu visand comfortabil de pe canapea. Astfel micii antreprenori americani incep a cauta oportunitati de a face bani.

Recent pe Pinterest am prins un anunt interesant, adaugat de un utilizar de pe iPhone:
Servicii pentru oameni lenesi

Un grup de baieti isi ofera serviciile de transportare a containerelor de gunoi la drum, probabil, de aici vor fi preluate de masina pentru gunoi - totul la 2 $ pe saptamana. O afacere copilareasca - simpla.

Afacerea, nu le ofera numai bani de buzunar, dar si posibilitatea de a acumula experienta, de a trece la un nou nivel - atunci cind ei vor fi stapinii si nu va mai fi necesar sa traga containerele dupa ei, doar sa organizeze lucrul. De aici ei vor incepe sa isi mareasca orizontul si sa construiasca diverse afaceri pe viitor.

In timp ce copii de la noi stau in banci si viseaza la o viata frumoasa pe banii parintilor care muncesc in strainatate, alti copii deja viseaza cum sa se descurce singuri fara banii parintilor.

Cineva va spune ca: la noi nu exista obiceiul de a transporta containerele de gunoi, dar care este diferenta intre ce si cum sa duci gunoiul?

La noi se intilneste un alt obicei - de a duce pachetul cu gunoi la cosul care se afla la zeci de metri de bloc ( blocuri care nu au camere de colectare a gunoiului). Nu credeti ca toti locuitorii de la ultimele etaje au placerea de a se cobori pina jos si a merge zeci de metri pina la tomberoanele de gunoi si inapoi. La noi, multi se lenevesc sa isi spele incaltamintea dupa o zi de lucru, ne mai vorbind sa faca cale intoarsa pina afara pentru a duce pachetul cu gunoi. Acesta este motivul pentru care multe sotii pun pachetul dupa usa, pentru ca sotul inainte de a intra in casa sa mearga mai intii sa arunce gunoiul.

Ca sa prestezi astfel de servicii, nu este necesar sa fii destept sau sa dispui de capital, trebuie doar sa scoti la imprimanta un anunt cu textul: "In orice moment duc gunoiul dvs. la tomberon pentru 5 lei saptaminal. Numarul de telefon." - si biletelele de plasat in cutiile postale ale vecinilor din blocul unde locuiesti si din blocurile vecine. Sunt sigur ca multi se vor bucura de acest serviciu. Posibil nu il vor folosi in fiecare zi, dar multi vor fi de acord cu serviciul dat.

Lucrul este pentru cei rapizi si pentru persoanele care repede profita de ocazia de crea o facere. Fie ca venitul initial nu va fi prea mare, dar azi incepi cu scoaterea sacoselor de gunoi, iar miine cu o companie de curatenie prin case si poimiine - o companie de reparatii si constructii.

Pentru toate etapele este nevoie de timp, dar cu cit mai repede veti incepe propria afacere acum, cu atit mai departe veti fi peste 5-10 ani. Succes... si nu uitati totul incepe de la zero!